Op 2 juni vindt in MC2 in Grenoble, Frankrijk de wereldpremière van Torobaka plaats. In Torobaka creëren Akram Kahn en Israel Galván een nieuwe dansdynamiek met de aan elkaar verwante danstradities Indiase kathak en flamenco. Beide dansers en choreografen worden beschouwd als meesters in hun discipline, waarin zij zowel grenzen aftasten als een nieuwe horizon verkennen.

De Brits-Bengaalse choreograaf Akram Khan brengt in zijn werk de traditionele Indiase Kathak-dans samen met de westerse hedendaagse dans. Israel Galván, tijdens de vorige editie van de Flamenco Biënnale in 2013 onze Dancer in Focus, is vernieuwer bij uitstek: 'Israel Galván danst geen flamenco, hij vindt haar opnieuw uit’, schreef een criticus. 

De Flamenco Biënnale brengt Torobaka op 2 en 3 februari 2015 naar Nederland! Akram Kahn en Israel Galván zullen met hun creatie de vijfde -jubileum- editie van de Flamenco Biënnale, die plaatsvindt van16 januari tot en met 3 februari 2015, grandioos afsluiten in de Stadsschouwburg Amsterdam. Tickets zijn nu te bestellen! Lees meer over Torobaka.

Bestel TICKETS voor Torobaka

Bekijk de trailer: