Miguel Poveda zal in november 2013 terugkeren naar Nederland voor het Intermezzo Flamenco, dat de Flamenco Biënnale in aanloop naar de 5e editie organiseert.

11 november Oosterpoort Groningen BESTEL TICKETS
13 november Muziekgebouw aan het IJ Amsterdam BESTEL TICKETS
15 november Muziekgebouw Frits Philips Eindhoven BESTEL TICKETS

Flamencozang vernieuwen is een delicate zaak. Maar Miguel Poveda zocht, vond en overwon. De jonge zanger uit Barcelona viert triomfen in binnen- en buitenland. In Spanje schieten superlatieven tekort om hem te beschrijven: maestro, genie, de Numero Uno...

Met grote fijnzinnigheid en respect voor de traditie neemt Poveda zijn vrijheid binnen het klassieke canon van de oude ‘cante jondo’ en slecht met een grote dosis originaliteit en creativiteit de grenzen van het genre zoals zijn grote voorbeeld zanger Enrique Morente dat ook deed. Met een stem vol ingetogen emotie bezingt Poveda de grootste vreugde en pijn van het leven met de wijsheid en zuiverheid van een oude ‘cantaor’. Puristen en vernieuwers houden van hem. Poveda - noch zigeuner, noch ‘andaluz’ - heeft zich ontwikkeld tot een van de iconen van de moderne flamenco. Met zijn nieuwe album ‘ArteSano’ - een woordspeling tussen ‘vakmanschap’ en ‘gezonde kunst’- duikt hij diep terug  in de essentie van de eeuwenoude flamencokunst en brengt haar naar de 21ste eeuw.

Poveda is één van die kinderen van Andalusische immigranten in Barcelona die de liefde voor het erfgoed via oude platen en de nostalgie van de ouders meekreeg. Sinds hij in 1993 de prestigieuse Lampara Minera prijs van het festival van La Unión won, trekt de Catalaanse zanger als een wervelwind door het huidige flamencolandschap. De ‘ciclón Poveda’ zette in 2008 al eens het Muziekgebouw Amsterdam op zijn kop, tijdens het slotgala van de derde biënnale. In dit Intermezzo komt hij ArteSano presenteren met zijn favoriete danseres La Lupi die hiermee haar Nederlandse debuut maakt.

Miguel Poveda zang
Jesús Guerrero gitaar
Antonio Coronel percussie
La Lupi dans
Carlos Grilo, Ls Cantarote 'Lúa' palmas, coro

 El País: 
“Poveda toont zich de onbetwiste meester van de grote flamencostijlen, hij is de Numero Uno, een stem op eenzame hoogte in het huidige flamencopanorama.”
“De flamencotop kent één naam: Miguel Poveda.”

Lees meer over Miguel Poveda op zijn website.