Flamencovernieuwer en choreograaf Israel Galván was ‘Dancer in Focus’ van de afgelopen Flamenco Biënnale 2013. Tijdens de eerste Biënnale in 2006 maakte hij zijn Nederlandse debuut met La Edad de Oro. Deze bijzondere voorstelling die sindsdien wereldwijd toert, is op dinsdag 4 februari te zien in het Theater aan het Vrijthof in Maastricht.

In La edad de oro omarmt hij de flamenco eigengereid en eigenzinnig. Met de voeten stevig verankerd in de traditie tast hij de grenzen af en ontkleedt haar tot op het bot.

Galván danst risicovol, radicaal, snel en met veel lef. Met de topmuzikanten zanger David Lagos en gitarist Alfredo Lagos brengt hij flamenco terug tot de puurheid: een naakte scène met enkel een paar stoelen, drie mannen in sober zwart gekleed.

De trillende en stampende energie van dans, zang en gitaar en de buitengewone persoonlijkheid van Israel Galván, meer is niet nodig om de toeschouwer mee te nemen in een hypnotiserende zuiders warme trip. Klik hier om tickets te bestellen via Theater aan het Vrijthof.

Choreografie en dans Israel Galván
Zang David Lagos
Gitaar Alfredo Lagos

Datum: dinsdag 4 februari 2014
Locatie: Theater aan het Vrijthof, Papyruszaal
Tijd: 20:00 uur
Prijs:  € 25,00

Foto's: ©Luca Fiaccavento, @Felix Vazquez