De Flamenco Biënnale is genomineerd voor de Amsterdamprijs voor de Kunst 2019 van het Amsterdams Fonds voor de Kunst in de categorie Beste Prestatie.

Juryvoorzitter van de Amsterdamprijs Simone Weimans maakte de genomineerden bekend in de ambtswoning van de burgemeester van Amsterdam: “Met de keuze voor deze negen genomineerden willen we recht doen aan de enorme diversiteit aan genres en excellente makers in onze hoofdstad. Met tomeloze energie, veel vakmanschap en soms relatief weinig middelen maken ze hun werk en leveren een buitengewone bijdrage aan cultureel Amsterdam.”

De Flamenco Biënnale feliciteert ook de andere genomineerden: Raquel van Haver, Sociëteit Sexyland en Sam de Jong in de categorie Stimuleringsprijs, Aboozar Amini en Micha Wertheim in de catergorie Beste Prestatie en in de categorie Bewezen Kwaliteit Karina Holla, Fong-Leng en Ted Brandsen.

Amsterdamprijs voor de Kunst
Jaarlijks kent het AFK de Amsterdamprijs voor de Kunst toe aan drie kunstenaars of instellingen die een bijzondere en stimulerende bijdrage leveren aan kunst in de hoofdstad. De winnaars ontvangen een geldbedrag van € 35.000,- en een bijzondere schaal van de stad Amsterdam, naar een ontwerp van vormgever Frederik Roijé.

De winnaars van de Amsterdamprijs voor de Kunst 2019 worden op 15 oktober bekend gemaakt.