De Flamenco Biënnale Nederland liet van 13 tot en met 29 januari 2017 tijdens de zesde editie de internationale hedendaagse flamencotop zien. Grote sterren en getalenteerde jonge makers waren te horen en te zien in schouwburgen en concertzalen in 8 steden. Deze zesde editie is door publiek en pers enthousiast ontvangen en trok wederom een recordaantal bezoekers: ruim 20.000 bezoekers verspreid over Rotterdam, Amsterdam, Utrecht, Den Haag, Eindhoven, Maastricht, Amersfoort en Antwerpen.

'Flamenco op het scherpst van de snede', met verrassende muzikale cross-overs en eigenzinnige makers die met veel plezier de grenzen van de flamenco oprekken. Makers die met jazz, barokmuziek, Indiase en klassieke muziek en hedendaagse dans een fusie met flamenco aangaan. Zoals bij Fantasía para Violonchelo y Flamenco met muzikanten uit alle windstreken, een coproductie met Cello Biënnale Amsterdam waarmee het festival opende en afsloot. 

Wij danken alle artiesten, medewerkers, vrijwilligers, fondsen, partners, vrienden, subsidiënten en andere betrokkenen voor het mogelijk maken van deze succesvolle zesde editie van de Flamenco Biënnale NL!