A Solo Piece For a Flamenco Dancer
Work in progress

Eduardo Guerrero
Vrijdag 25 november, 20.30 uur  | Hotel Arena, Amsterdam

Oude flamencostijlen, live electronics & visuals komen in een explosie van ritme bij elkaar rondom de figuur van danser Eduardo Guerrero in een nieuwe flamencocreatie, die de Flamenco Biënnale Nederland exclusief presenteert als prelude op de zesde editie van het festival van 13 t/m 29 januari 2017. Een ‘work in progress’ dat 25 november 2016 voor het eerst live wordt uitgevoerd in De Kapel van Hotel Arena in Amsterdam. 

De Madrileense dramaturg Mateo Feijóo raakte gefascineerd door ‘De Danser Eduardo Guerrero’, toen hij met hem werkte in de spraakmakende voorstelling Bosque Ardoro van Rocío Molina die hij regisseerde. Feijóo: “Eduardo ademt in al zijn vezels de flamencotraditie uit, tegelijkertijd geeft hij blijk van een grote drang tot vernieuwing en zoekt hij naar nieuwe flamencovormen. Met dit lichaam, dit ‘corpus’ aan paradoxen wil ik de mogelijkheden van een hedendaagse flamencotaal exploreren in een eigentijdse soundscape en visuele ruimte.”

Feijóo daagt de jonge danser uit Cádiz uit om zijn voeten te zetten als - percussief -  instrument in een landschap dat hij niet eerder heeft betreden. De traditionele ‘zapateado’ - de flamenco voetenritmiek -  gaat in opzwepende dialoog met de elektronische muziek van geluidskunstenaar en performer Dr. Kurogo; het ‘pure flamencolichaam’ wordt door videokunstenaar Tomoto live gevolgd en de bewegingen on the spot geëdit. Op Eduardo Guerrero’s stuwende flamenco-energie wordt de toeschouwer meegevoerd naar een magische wereld waar de oude flamencokunst een nieuw leven leidt.

Deze Flamenco Solo voor Eduardo Guerrero is een unieke flamenco-totaalbeleving die alle zintuigen op scherp zet. 

Eduardo Guerrero – dans
Dr. Kurogo (aka Sr. Curí)-  muziek- en lichtontwerp
Anto Lloveras  ‘Tomoto’ - videocreatie
Mateo Feijóo - artistieke leiding

WILT U BIJ DEZE WERELDPREMIÈRE ZIJN?  

Voor € 50 doen wij u een exclusief aanbod voor een eenjarig Vriendenlidmaatschap inclusief deze voorstelling. Daarbij ontvangt u een CD van een van onze prachtige eigen producties en krijgt u het programmaboek van het festival 2017 thuisgestuurd.

Als kersverse of trouwe VRIEND van de BIËNNALE bent u van harte welkom bij de speciale ontvangst om 20.00 uur, voorafgaande aan de voorstelling. Artistiek directeur Ernestina van de Noort zal dan het programma van de zesde editie van de Flamenco Biënnale in januari 2017 toelichten. Na afloop is er een Meet & Greet met de artiesten en bieden we u een drankje aan.

Met uw bijdrage helpt u ons om iedere twee jaar weer een grensverleggend en kleurrijk festivalprogramma samen te stellen.

Naast bovenstaande aanbieding zijn er ook losse kaarten verkrijgbaar voor € 25.

KAARTEN BESTELLEN

U kunt tot en met woensdag 23 november kaarten bestellen via gasten@flamencobiennale.nl. Betaling geschiedt door middel van een automatische incasso. Wij verzoeken u hiervoor bij uw bestelling Stichting PerpetuumM/Flamenco Biënnale Nederland eenmalig te machtigen het totaalbedrag van uw bankrekening te incasseren.

Vermeld u daarbij:
• het aantal kaarten van welke prijscategorie
• het totaalbedrag
• (iban)bankrekeningnummer
• naam rekeninghouder
• adres en woonplaats
• telefoonnummer

U ontvangt een bevestiging van uw aankoop.

De kaarten kunnen op vrijdag 25 november tussen 19.30 uur en 20.15 uur worden afgehaald aan de gastenbalie in de entreehal van Hotel Arena.

Het is eventueel ook mogelijk uw kaart(en) op vrijdag 25 november te kopen aan de gastenbalie, tegen contante betaling. Wilt u zeker zijn van een plaats voor deze fantastische voorstelling, bestel dan uw kaarten via gasten@flamencobiennale.nl.

De Kapel - Hotel Arena
‘s-Gravesandestraat 51
1092 AA  Amsterdam
(entree via Oosterpark)

bekijk hier de blog van Visual Artist Anto Lloveras
bekijk hier de blog van Geluidskunstenaar en performer Dr. Kurogo 

Deze productie wordt mogelijk gemaakt door: