In maart 2020 komt Eva Yerbabuena dan eindelijk naar Nederland voor een driedaagse tournee. Ze presenteert met haar gezelschap haar nieuwste voorstelling ‘Cuentos de Azúcar’ in Utrecht, Den Haag en Maastricht.

Eva Yerbabuena, de ‘grand lady’ van de hedendaagse flamencodans komt terug naar Nederland. En hoe! In de komende Flamenco Biënnale Intermezzo serie presenteert de danseres uit Granada haar nieuwste voorstelling Cuentos de Azúcar | Sugar Tales waar flamenco in dialoog treedt met traditionele muziek uit Japan. Rondom Eva’s magnetische danspersoonlijkheid versmelt diepe flamencozang met de shima uta, de oude eilandgezangen van het Japanse eiland Amami. De adembenemende stem van Anna Sato, Japanse Taiko drums, verbinden zich met flamenco ritmes in de prachtige arrangementen van gitarist Paco Jarano en natuurlijk Eva’s indrukwekkende voeten-en lichaamswerk.

“Pablo Picasso zei ooit dat het hem een paar minuten had gekost om te kunnen schilderen als de grote meesters, maar dat hij een leven lang nodig had gehad om te leren tekenen als een kind. In deze voorstelling wil ik als een Picasso zijn, in dat diepe verlangen naar de prille jeugd, naar het onbevangen spel en plezier van kinderen die geen woorden nodig hebben om elkaar te begrijpen.”

Speeldata:

Utrecht Stadsschouwburg 13 maart
Den Haag Zuiderstrandtheater 15 maart
Maastricht Vrijthoftheater 17 maart

Line-up:

Eva Yerbabuena dans, choreografie, artistieke leiding
Paco Jarana gitaar, muzikale leiding
Anna Sato traditionele Amami zang (Japan)
Alfredo Tejada, Miguel Ortega flamencozang
Antonio Coronel slagwerk
Kaoru Watanabe Taiko drums (Japan)
Rafael Heredia percussie
Fernando Jiménez dans