Qasida, een eigen creatie van de Flamenco Biënnale, is dit najaar opnieuw in het buitenland te zien. Ditmaal reizen Spaanse cantaora Rosario la Tremendita en Iraanse zanger Mohammad Motamedi naar Italië. Op het Flamenco Festival Roma, in het Auditorium Parco della Musica, kunnen Romeinse flamencoliefhebbers op 8 oktober 2015 kennismaken met een Nederlandse productie van ontegenzeggenlijke internationale allure.   

Qasida is een bijzondere muzikale ontmoeting tussen zangeres Rosario La Tremendita  en de rising star van de Iraanse klassieke muziek, Mohammad Motamedi. De jonge Sevillaanse zoekt naar de wortels van de flamenco in de rijke melodische versieringen en improvisaties van zanger Motamedi. Lees meer over Qasida.

Het tweetal was sinds de première in 2011, tijdens de derde editie van de Flamenco Biënnale Nederland, al op verschillende buitenlandse festivals te zien, waaronder op Festival de Jerez (2011), Festival Ciutat Flamenco Barcelona (2012), de Flamenco Biënnale van Sevilla (2012), Suma Flamenca Festival Madrid (2014) en het Glatt und Verkehrt Festival in Krems (2014).