Robotten en geluidsobjecten in een vurig duet met een flamencodanseres. Bagatelles is flamencodans, maar dan even helemaal anders. Danseres en choreografe Ana Morales en geluidskunstenaar Enrique Tomás hebben een flamenco-evenement gecreëerd dat zijn gelijke niet kent en waren de sensatie tijdens de Flamenco Biënnale 2015.

In Bagatelles worden flamenco impromptu’s gecombineerd met live-elektronica en bijzondere klankobjecten. Danseres Ana Morales uit Barcelona gaat een levensdans aan met allerlei instrumenten die door haar felle bewegingen worden getriggerd. Digitale klankinstrumenten en zelfgebouwde robots worden geactiveerd en een broeierige soundscape ontstaat.

Een ultieme uitdaging voor Morales die als een van de grote nieuwe beloftes van de hedendaagse flamencodans wordt gezien. Zo danste ze in de film Iberia van Carlos Saura. Naast eigen voorstellingen soleert Morales ook in het Ballet Flamenco de Andalucia. De Madrileense geluidskunstenaar Enrique Tomás is een graag geziene gast op ruimdenkende plekken als Sonar, Ars Electronica en het SMAK in Gent. Bagatelles is een creatie in opdracht van de Flamenco Biënnale Nederland.

Ga naar de website van November Music voor kaarten en aanvangstijden