Alfredo Lagos (1971) is geen onbekende in ons festival. Hij maakte al bij de eerste editie in 2006 zijn opwachting als begeleider in het succesvolle ‘Edad de Oro’ van danser Israel Galván, voor wiens producties hij naar eigen zeggen ‘de kamermuziek’ maakt.

Nu komt hij zijn eerste solo album Punto de Fuga presenteren met een bijzondere cast, met een andere oude bekende, ritmejongleur en meeser van de flamencoimprovisatie Diego Carrasco en een nieuw  jonge rising star, de Catalaanse zangeres Rosalía.

Punto de Fuga is de vrucht van de momenten die hij de afgelopen 25 jaar met zijn gitaar doorbracht naast vele grote artiesten als Enrique Morente, José Mercé, Duquende, Arcángel, Estrella Morente, Fernando Terremoto, Pitingo o Rocío Márquez. Op dit album ontpopt hij zich als een van de belangrijkste hedendaagse flamencogitaristen van dit moment, met eigen composities die onmiskenbaar het stempel dragen van de diepe gitaartraditie van zijn geboortestad Jerez de la Frontera, soniquete puro. Tegelijkertijd paart hij deze aanstekelijke swing paart hij aan poëtische verbeeldingskracht in zijn muziek. Alfredo Lagos is een van de meest allround gitaristen van dit moment.

wo 25 jan 20:30 uur - Bimhuis, Amsterdam