Intermezzo Flamenco

VI Intermezzo Flamenco Serie 2019/2020 Flamenco Biënnale Nederland

De nieuwe Flamenco Biënnale Intermezzo Cyclus seizoen 2019-2020 gaat onverwacht en verrassend van start met een flamenco tweedaagse waar de muzikale dialoog centraal staat. In deze serie, die voor de zesde maal in het tussenjaar van de Flamenco Biënnale wordt georganiseerd, presenteren we op 22 en 23 november op verzoek van de Meervaart en het De la Mar Theater Estrella Morente. In het voetspoor van haar legendarische vader Enrique Morente (1942-2010) brengt deze moderne flamencozangeres het arabo-andalusische muzikale erfgoed uit Marokko tot nieuw leven met het Amsterdams Andalusisch orkest, featuring violist/vocalist Jalal Chekara, die in 2017 op ons festival met zijn Orquesta Chekara te horen was.

In februari 2020 laat Rafael Riqueni de legendarische maestro uit Sevilla horen waarom hij de gitarist der gitaristen is. De Spaanse pers kwalificeerde zijn nieuwe CD als een ‘miracle beyond words’. Riqueni brengt met Parque de María Luisa, een ode aan zijn geboortestad Sevilla en laat ons dromen in de tuinen van het gelijknamige park. Hij laat zich vergezellen door topgitaristen, Salvador Gutiérrez en Manuel de la Luz en speciaal voor deze gelegenheid danseres María Moreno, volgens El País ‘a new star in today’s fertile flamenco territory’.

In maart 2020 pakken we flink uit met een 3-daagse tournee van de ‘grand lady’ van de hedendaagse flamencodans Eva Yerbabuena. In Utrecht, Den Haag, Maastricht presenteert ze met haar gezelschap haar nieuwste dansvoorstelling Cuentos de Azúcar| Sugar Tales, waar flamenco en muziek van het Japanse eiland Amami en Taiko drums samensmelten tot een onverwacht geheel dat de universaliteit van tradities toont.

In Amsterdam geeft de zanger van het gezelschap Alfredo Tejada met gitarist Patrocinio Hijo een exclusief zang-gitaarrecital: Directo, live at the Bimhuis: rauwe flamencozang, cante jondo, die de ziel beroert.

In juni 2020 plannen we net als in 2018 een lange Jazz Flamenco nacht op diverse locaties met een nieuwe lichting energieke trio’s en kwartetten die internationaal furore maken. Binnenkort geven we de eerste namen vrij; houd onze website, facebook en insta in de gaten. En schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
 

-------------------------------------------------------------

From Intermezzo Flamenco Series werd gerealiseerd mede dankzij de steun van: