Intermezzo Flamenco

VI Intermezzo Flamenco Serie 2019/2020 Flamenco Biënnale Nederland

We zijn druk bezig met het programmeren van de nieuwe Flamenco Biënnale Intermezzo Cyclus seizoen 2019-2020. En we kunnen alvast een tipje van de sluier oplichten. In maart 2020 komt Eva Yerbabuena dan eindelijk naar Nederland met haar nieuwste voorstelling Cuentos de Azúcar!

Toernee Compañía Eva Yerbabuena – Cuentos de Azúcar | Sugar Tales

Utrecht Stadsschouwburg 13 maart
Den Haag Zuiderstrandtheater 15 maart
Maastricht Vrijthoftheater 17 maart

Kaarten via de theaters.

-------------------------------------------------------------

V Intermezzo Flamenco Series 2017/18 - Flamenco Biënnale Nederland

Het was alweer of vijfde intermezzo cyclus die dit seizoen voor deur stond. In december startten we af met het Santiago Lara Quartet , dat in A Tribute to Pat Metheny laat horen waarom deze jazzgitarist zo'n inspiratiebron voor flamencogitaristen is als Santiago Lara (1984). Of gitarist uit Jerez de la Frontera, die in januari op ons festival nog te horen was in het wervelende Made in Jerez , maakte prachtige flamencoversies van de composities van Metheny. Beroemde thema's als' Minuano'of 'James' klinken verfrissend nieuw in Lara's swingende flamencovertolkingen.

In maart gingen we verder met de tweede concertreeks, dit maal door niemand minder dan Child of Elche . We hoorden hem al even bij het concert van Rocío Márquez in Isabel Bayóns Dju Dju op de afgelopen biënnale. Francisco Contreras Molina, aka Niño de Elche, is flamencozanger, maar niet zoals we die kennen. Of singer songwriter, stemkunstenaar, improvisator neemt in flamencoland geen blad voor de mond in schopt met zijn geëngageerde teksten, zijn performances graag tegen de heilige huisjes aan. Daarom koos flamencorebel danser Israël Galván hem als vocalist voor zijn nieuwste voorstelling 'The Festival. In het tweede intermezzo van dit seizoen komt Child of Elche met zijn trio (piano, gitaar in synthesizer) 'zijn nieuwste CD presenteren, vers van de pers, waarop hij zijn onorthodoxe vertolkingen van de flamencotraditie geeft.

From Flamenco Biënnale pakte flink uit in het laatste intermezzo van dit seizoen. Voor het tweejaarlijkse festival in januari 2019 losbarst, stond er in juni van dit jaar eerst nog een zinderende flamencomarathon op stapel. Een Flamenco White Night , met maar liefst drie concerten van traditioneel tot jazz door jonge aanstormende artiesten. Een heuse 'White Night', die zoals in Spanje gebruikelijk, tot in de kleine uurtjes duurde.

Tijdens deze twee lange flamenconachten in Amsterdam in Rotterdam presenteer we klassieke in moderne flamencosounds met dé rising stars van dit moment in Spanje: Pedro El Granaíno & Patrocinio Hijo, Rycardo Moreno & Sandra Carrasco, Antonio Lizana Kwintet presenteerden zich allemaal voor het eerst in Nederland met hun nieuwste albums. Een lange, fantastische flamencoavond op 14 juni in het Bimhuis in Amsterdam, on 15 juni in Lantarenvenster Rotterdam.

From Intermezzo Flamenco Series werd gerealiseerd mede dankzij de steun van: