Manuel Liñan

Workshop gevorderden | bata de cola por cantiñas

Flamenco Biënnale 2017

Danser en choreograaf Manuel Liñan (Granada, 1980) verkent graag het spanningsveld tussen de flamencotraditie en het hedendaagse. Het resultaat: moderne, excentrieke flamencodans vol bezieling en elegantie. In 2012 brak hij in Spanje door met zijn eerste solovoorstelling ‘Tauro’ en sindsdien wordt hij geprogrammeerd door gerenommeerde zalen en festivals: de Flamencobiënnale van Sevilla, Sadler’s Wells in London, het New York Flamenco Festival, The Sydney Opera House en nu ook op ons festival met zijn nieuwste voorstelling ‘Reversible’, die de Prijs van de Flamencokritiek op het Festival de Jerez 2016 won. Hij maakt hiermee zijn Nederlandse debuut. Als choreograaf werkt hij regelmatig voor het Ballet Nacional de España en dansers als Belén Maya en Rocío Molina.

Middengevorderde dansers duiken onder leiding van Liñan in de swingende en aanstekelijke dansstijl Por Tangos. Gevorderde dansers die al vaardig zijn met de bata de cola krijgen de unieke kans om voor het eerst les van een man te krijgen! In zijn eigen woorden: “Toen ik de bata de cola ontdekte ging er als choreograaf en artiest een wereld aan mogelijkheden voor me open.”

Deze workshop wordt live op gitaar begeleid door Edsart Udo de Haes.

Middenniveau | por tangos
Data & tijden: 14 jan 11:00 – 12:30 uur | 16 & 17 jan 18:30 – 20:00 uur
Totaal aantal lesuren: 4,5
Prijs: € 90,-
Locatie: Spiegelstudio Solid Ground | Tolhuistuin, IJpromenade 2 Amsterdam

Gevorderden | bata de cola por cantiñas
Data & tijden: 14 jan 12:45 – 15:00 uur | 16 & 17 jan 20:15 – 22:15 uur
Totaal aantal lesuren: 6
Prijs: € 135,-
Locatie: Spiegelstudio Solid Ground | Tolhuistuin, IJpromenade 2 Amsterdam

Inschrijven: Stuur een e-mail naar Annemarie van Drecht, workshops@flamencobiennale.nl, o.v.v. de workshop, het niveau en de deelnemer. Deelname is pas definitief nadat de betaling is ontvangen. Wanneer je meedoet aan twee of meer workshops, ontvang je 5% korting op de totaalprijs (behalve op de palmasworkshop). Het betaalde lesgeld kan bij annulering door de deelnemer helaas niet worden terugbetaald.

Slideshow