Workshop Juan Paredes

Soniquete: dans, ritme en jaleos, bulerías por fiesta!

Flamenco Biënnale 2015

Data: 18 jan 11.30u-13.00u & 19 & 20 jan 18.30u-20.00u
Niveau: beginners (>2 jr ervaring)

Data: 18 jan 13.30u-15.00u & 19 & 20 jan 20.15u-21.45u
Niveau: midden (>4 jr ervaring)

Prijs: € 90
Locatie: SKVR (Rotterdam)

“Déjate llevar por el compás”: laat je meevoeren op het flamencoritme, dat is de boodschap van Juan Paredes (Sevilla). Hij verstaat de kunst de soms ingewikkelde danstechniek met het aangenaam speelse karakter van flamenco te verenigen. Paredes reist met groot succes over de wereld waar hij op straat en in openbare ruimtes via het aanstekelijke flamencoritme mensen aan het dansen (en lachen) krijgt. Paredes heeft een indrukwekkende carrière achter de rug als (solo)danser bij Compañia Andaluza de Danza o.l.v. María Pagés en de gezelschappen van Manolo Marín en Cristina Hoyos. Ook was hij artistiek directeur van het flamencomuseum in Sevilla. Als leraar bulerías por fiesta zingt hij zelf met gemak de letras (liedteksten) en brengt hij de essentie van de flamenco over op zijn leerlingen: ritme, plezier en samenzijn.
Deze meerdaagse workshops zijn door de veelzijdigheid en aanstekelijke aanpak interessant voor alle niveaus.
Voor de workshops in Maastricht en Groningen werkt de Flamenco Biënnale Nederland samen met Martine Haesen en Flamencoschool Rosario (Ellen Bos).

“Paredes toont ons dat flamencodans ons iets over onszelf kan vertellen, over onze capaciteit tot medeleven, d.w.z. om lief te hebben en onszelf lief te hebben. Wat deze maestro communiceert is geen techniek, maar swing. Wat hij overbrengt is emotie, een manier om je tegen het leven te wapen: ritme, dans. Zingen en dansen om te vieren dat we leven. Zo simpel en toch zo moeilijk, dat is wat hij ons leert in zijn lessen.” Juan Vergillos- Spaanse flamencocriticus.

Inschrijven?
Wil je je aanmelden voor een workshop? Vul dan het online inschrijfformulier in.
Bij het volgen van twee verschillende workshops krijg je 10% korting op de totaalprijs. (Met uitzondering van de workshop palmas door Los Mellis)
De inschrijving is pas definitief als het geld is overgemaakt op rekening NL37INGB0004289276 t.n.v. Stichting PerpetuumM te Amsterdam o.v.v. je naam, de workshop(s) en het niveau (BIC: INGBNL2A). Voor meer informatie kun je mailen naar Annemarie van Drecht, coördinator randprogramma via workshop@flamencobiennale.nl.

Adres workshoplocatie:
SKVR, Hennekijnstraat 6, Rotterdam, www.skvr.nl

N.B. Data, tijden en prijzen onder voorbehoud van wijzigingen

Video's

Credits

Slideshow