Workshop Dani de Morón

Flamencogitaar

Flamenco Biënnale 2015

Data: 24 jan 11.00u-13.00u & 25 jan 12.00u-14.00u
Niveau: midden-gevorderd (>4 jr ervaring)
Locatie: De Nieuwe Regentes (Den Haag)
Prijs: € 80

Daniel López Vicente (Sevilla, 1981) is geboren en getogen in het Morón de la Frontera, dé gitaarstad van Andalusië waar de ‘toque’ (gitaarstijl) van Diego del Gastor tot in deze eeuw doorklinkt.
Hij maakt als veelbelovende jong talent naam op de grote Spaanse Festivals als La Unión en de Biënnale van Sevilla. In de jaren die volgden concentreerde hij zich op dans- en zangbegeleiding van vele grote artiesten als Javier Latorre, Antonio Canales en Montse Cortés. Met Arcángel maakte hij de CD ‘Ropavieja’. De belangrijkste ontmoeting in zijn loopbaan was echter die met Paco de Lucía, die hem vroeg als gitarist voor de internationale tour van zijn album Cositas Buenas. ‘Er is niet één weg,’ zo leerde de maestro hem, ‘maar er zijn oneindig veel wegen; zoek de jouwe.’
Geen wonder dus, dat in zijn spel de echo’s van de maestros te horen zijn. Tegelijkertijd ontwikkelt hij z’n eigen stijl waarin moderne techniek, harmonie en verfijnde stemmingen net zo’n grote plek innemen als het traditionele spel en het alzapúa (de duim op de lage snaren). Daní de Morón wordt gezien als een van de belangrijkste jonge vertegenwoordigers van de huidige flamencogitaar.
Tijdens de Flamenco Biënnale is hij te horen in Aleluya Erótica van Rosario Toledo, waarvoor hij de muziek maakte (23 januari bij RASA) en met zijn eigen voorstelling El Sentido del Cambio (24 januari bij het Bimhuis).

Inschrijven?
Wil je je aanmelden voor een workshop? Vul dan het online inschrijfformulier in.
Bij het volgen van twee verschillende workshops krijg je 10% korting op de totaalprijs. (Met uitzondering van de workshop palmas door Los Mellis)
De inschrijving is pas definitief als het geld is overgemaakt op rekening NL37INGB0004289276 t.n.v. Stichting PerpetuumM te Amsterdam o.v.v. je naam, de workshop(s) en het niveau (BIC: INGBNL2A). Voor meer informatie kun je mailen naar Annemarie van Drecht, coördinator randprogramma via workshop@flamencobiennale.nl.

Adres workshoplocatie:
De Nieuwe Regentes, Weimarstraat 63, www.denieuweregentes.nl

N.B. Data, tijden en prijzen onder voorbehoud van wijzigingen

Video's

Slideshow