Flamenco op zondag

volkshotel

Flamenco Biënnale 2015

Volkshotel, Huis Marseille Museum voor Fotografie en Flamenco Biënnale NL presenteren 18 januari Flamenco Op Zondag: een zondag die in het teken staat van dans, fotografie en muziek.

Deze zondag in het Volkshotel staat volledig in het teken van dans, fotografie en muziek. De middag start met een introductie op de fototentoonstelling Dancing Light door curator en directeur van Huis Marseille Nanda van den Berg. Vervolgens geeft kunstenares Martine Stig een lezing over haar werk in deze expositie. Stig studeerde aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag. Haar werk is momenteel ook te zien bij On The
Move in het Stedelijk Museum. In het Volkshotel kan gedineerd worden. Ook vindt er een Flamenco Proeven plaats. De avond sluit af met een swingend optreden en jamsessie van het BvR Flamenco-jazz 6tet

Programma

16.00-17.00 Introductie Nanda van den Berg (directeur Huis Marseille en curator van Dancing Light) en artist talk kunstenares Martine Stig.
Museumdirecteur en curator Nanda van der Berg vertelt in een introductie over de inhoud en totstandkoming van ‘Dancing Light / let it move you…’, nu te zien in Huis Marseille. Beeldend kunstenaar Martine Stig studeerde aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag. Haar werk is momenteel te zien tijdens ‘Dancing Light’ en tevens exposeert ze bij On The Move in Stedelijk Museum. Met haar werk laat zij de toeschouwer nadenken over de werking van het (fotografische) beeld. Ze nodigt de toeschouwer uit om na te denken over de vraag in hoeverre beeldcultuur de ervaring van de zichtbare werkelijkheid beïnvloedt. Tijdens deze lezing zal ze spreken over haar eigen werk en in het bijzonder wat van haar werk te zien is tijdens ‘Dancing Light’.
Locatie Volkshotel: Houten Zaal | Entree €4,-

17.30 - 20.00 Flamenco Proeven
Een spannend nieuw concept waarin we je uitnodigen voor een bijzondere flamencodis, een kijkje in de Andalusische én de flamencokeuken. Onder het genot van een drankje en een hapje leer je onder leiding van professionals de basisingrediënten van de flamenco: palmas (klappen), jaleos (aanvuren), nudillos (ritmes roffelen op de tafel) en natuurlijk een beetje cante (zang). Zo ‘proef’ je flamenco als in Andalusië.
Locatie Volkshotel: Canvas / Entree €17,50 (2 gangen excl drank)
Reserveren voor Flamenco Proeven aanbevolen, via canvas@volkshotel.nl

20.00-22.00 Jamsessie BvR Flamenco-jazz 6tet
Een explosief live optreden door saxofonist Bernard van Rossum en zijn Flamenco 6tet. In zijn composities verbindt hij jazz met Flamenco, wat zorgt voor kleurrijke orkestraties en een dynamische sound. De big band van Van Rossum won dit jaar de 1ste prijs tijdens de Meerjazz International Big Band Competition en hijzelf ontving de prijs voor beste solist. De band presenteert op de jubileumeditie van de Flamenco Biënnale haar debuutalbum Jaleo Holandés.
Locatie Volkshotel: Werkplaats | Entree gratis

Info

Volkshotel | www.volkshotel.nl
Volkshotel is afgelopen zomer geopend in het oude Volkskrantgebouw in Amsterdam. Met ruim 80 studio's voor creatieven, flexwerkplekken, een restaurant, club, nachtelijke cocktailbar en café is het niet alleen een plek voor toeristen, maar juist ook een plek waar door Amsterdammers kan worden gewerkt, gegeten, gedronken en gefeest.

Huis Marseille | www.huismarseille.nl
Huis Marseille is het eerste fotomuseum van Amsterdam. Al meer dan vijftien jaar biedt Huis Marseille een gevarieerd tentoonstellingsprogramma waarin de rijke geschiedenis en de diverse toepassingen van de fotografie aan bod komen. Daarnaast toont het museum ook regelmatig werk uit de eigen collectie hedendaagse fotografie.

 

Slideshow