Double Bill: The Art of the Jazz Flamenco Trio

Deel 2: Travesuras | Daniel García Diego Trio | Nederlandse Première

SPRANKELENDE JAZZ MET EEN VLEUG FLAMENCO, VAN ÉÉN VAN DE SPANNENDSTE PIANISTEN VAN DE NIEUWE SPAANSE JAZZGENERATIE
Live Streaming vanuit Cafe Berlin in Madrid

Online concert Travesuras gemist?!
Kijk de online stream terug

...

The Art of the Jazz Flamenco Trio
Flamenco en jazz maken een gelukkig huwelijk. Dat lieten al verschillende nieuwe formaties  op ons festival horen, zoals het Alfonso Aroca Kwintet (FB 2017) en het Antonio Lizana kwintet (Intermezzo 2018). Het genre is in Spanje volop in ontwikkeling met jonge, frisse  bands en musici die energiek aan de weg timmeren. Met name in Madrid, waar flamenco- en jazzartiesten uit de hoofdstad, musici uit Andalusië, en Cubaanse musici elkaar de laatste 2 decennia flink hebben ‘kruis bestoven’. De Portoricaanse percussionist/trompettist Jerry González (1949 – 2018) speelde hierbij een belangrijke rol. Anno 2020 heeft zich uit deze vruchtbare meltingpot een eigen Spaanse jazzstijl uitgekristalliseerd: een markante, ritmische jazzvorm waar flamenco en Cubaanse (percussieve) invloeden nooit ver weg zijn en tot een swingend geheel zijn gesmeed.

Deel 2: Travesuras  | Daniel García Diego Trio | Wereld Première
‘Jazz en flamenco zijn broeders,’aldus Daniel García Diego, een van de belangrijkste pianisten van de  jonge generatie jazzmusici in Spanje. Voor zijn album Travesuras dook hij diep in de muziek van zijn geboorteland, en combineerde deze met het vocabulaire van het moderne pianotrio, met buitengewone energie en virtuositeit. Het resultaat is een expressieve eigen stijl waar ritmische intensiteit hand in hand gaat met melodische rijkheid en harmonische finesse.

Daniel García Diego (Salamanca, 1983) studeerde aan het Berklee College of Music in Boston en kreeg les van de Panamese Grammy-winnaar Danilo Pérez, die als pianist bij Wayne Shorter wereldfaam vergaarde. Pérez werd zijn mentor en speelde een belangrijke rol in zijn ontwikkeling.

Daniel García Diego zou al tijdens onze juni Intermezzo Serie zijn Nederlandse debuut maken. Nu komt hij met zijn trio voor het eerst naar Nederland voor de deze bijzondere online achtste editie van de Flamenco Biënnale Nederland.

Daniel García Diego Artist Talk...

Ga verder naar Deel 1 van de Double Bill: The Art of Flamenco Trio  >

Credits

Daniel García Diego - piano
Reinier "el Negrón" - bas
Michael Olivera - drums

...

Georganiseerd ism Instituto Cervantes & AIE

       

Tickets bestellen

31 jan / Kijk de online stream terug kopen

'Jazz, flamenco and Cuban flair: The musical interaction between the three musicians takes place at the highest level, and musically speaking, they open the doors and let the sunshine in.' - Flamencoagenda.nl

Slideshow