Slotfeest Flamen›GO!

Flamenco Biënnale 2015

Het workshop en masterclass programma van de Flamenco Biennale - Flamen>GO! - wordt op zondag 1 februari 2015 aan het eind van de dag feestelijk afgesloten met een bruisend slotfeest ‘juerga’. Met onder andere voorstellingen van Nederlandse amateurs en professionals: Hollands Laken, La Fábrica, de resultaten van de workshop Flamenco & Modern door Juan Carlos Lérida, live muziek, tapas & juergas.

Pellizcos Flamencos - Hollands Laken
Las Sábanas de Holanda, het Hollands laken wordt in de oude flamencoliedteksten vaak geprezen om haar uitmuntende kwaliteit. Onder deze naam heeft een groep ambitieuze Nederlandse amateurs en professionals uit het hele land zich verenigd om hun beste flamencochoreografieën te laten zien. Korte, maar krachtige flamenco snapshots – pellizcos flamencos – waar het plezier van afspat en die voor en na de hoofdvoorstellingen in de foyers van de theaters en op diverse locaties tijdens het festival zullen worden opgevoerd. 

Werk in uitvoering - La Fábrica 
'La Fábrica' is een nieuw flamencocollectief van Nederlandse bodem dat met veel swing nieuwe flamenco-uitdagingen zoekt. Voor deze show, die ze speciaal maakten in opdracht van de Flamenco Biënnale, nodigden ze de Spaanse twee Spaanse gasten uit: pianist Carlos Ema uit en kunstenaar Patricio Hildalgo. Deze ‘flamenco action painter’ is momenteel in flamencokringen in Spanje zeer geliefd vanwege zijn interventies. Zo legt hij ook tijdens deze voorstellingen live zijn impressies vast op doek en scherm. Een spetterende dialoog van dans, gitaar, zang, piano, penselen en inkt! La Fábrica is een initiatief van Expeditie Flamenco in samenwerking met Los Primos del Norte en pianist Carlos Ema.

Credits

Pellizcos Flamencos
Dansers: Antje Herber, Dorinda Dijs, Karin Eij, Jorien Maters, Joline Uljee, Jorinde Cielen, Ellen Bos, Annemarie van Drecht, Carmen Buitenhuis, Mirjam Venhuizen
gitaar edsart udo de haes
zang maría marín
percussie claudio spieler
Muziek: Jaap van Keulen
Choreografie: Tanja van Susteren, Javier Latorre, Flamenco con Mil Amores, Juan Paredes, Alida Dors

Werk in uitvoering
carmen buitenhuis, Verónica Medina Cano – dans
María Marín – zang
Edsart Udo de Haes – gitaar
Claudio Spieler – percussie
patricio hidalgo morán – penselen 

Slideshow