¡Van de Hak op de Tak! (5+)

SAMBA SALAD & Másflamenco

Flamenco Biënnale 2015

Flamenco in kindermaten, een belevenis voor de hele familie (vanaf 5 jaar).
Een Flamenco Pretconcert

Een unieke combinatie van internationale podiumkunstenaars uit de Nederlandse jeugdtheater en flamencowereld. Van de makers van het succesvolle flamenco sprookje Flamenkita dat in première ging tijdens de Flamenco Biënnale van 2011 en daarna met groot succes meer dan 100 maal speelde voor volle zalen in Nederland en België.

In het flamencoclubhuis - de Spaanse Peña-  van Antonio en Carmen wordt het publiek van harte uitgenodigd om mee te doen in een aanstekelijke mix van Alegrias, Rumbas en Bulerias met verrassende uitstapjes naar Cubaanse- Arabische-, en Salsa muziekstijlen, gebracht met humor, poëzie en oprecht enthousiasme. Vurige dans, knallende hakken, snelle gitaren ondersteund door piano, contrabas, en percussie met gevoel voor zowel het kinder- als het ouderlijk oor. Zing, klap en dans met ons mee! Nieuwe composities met eigentijdse Nederlandse teksten van o.a. Sjoerd Kuyper en Herman Link, vertalingen van Garcia Lorca e.a. Een aanstekelijke flamenco beleving met veel interactie voor het jonge publiek. Kam je haren strak naar achteren, doe een grote bloem in je haar, trek je flamencorok aan, zet een mooie Spaanse hoed op!" Vergeet je dansschoenen niet en neem een waaier mee want het wordt heel warm! Hoor! De gitaar roept ons! ¡Olé!

"Flamenkita, Één van de leukste flamencoproducties van de afgelopen jaren!" Marlies Jansen (Mundo Flamenco magazine 2013)

¡Van de Hak op de Tak! is ook te zien op 18 januari in de Rotterdamse Schouwburg en 28 januari in De Nieuwe Regentes in Den Haag 

Credits

Herman Link en Rita Iny concept, script & artistieke leiding
Dick Hauser & Rita Iny regie & dramaturgisch advies
Arturo Ramón & Edsart Udo de Haes composities
Sjoerd Kuyper & Herman Link teksten & vertalingen
Sandra Kaas audiovisuele effecten/vormgeving
Mascha Meijman choreografie, dans & spel
Maya Link zang, dans en spel
Herman Link percussie, gitaar, zang & spel
Erminia Fernández Córdoba flamencozang, dans & spel
Edsart Udo de Haes flamencogitaar
Randy Winterdal basgitaar
Thomas Böttcher vleugel
flamenco4kids.nl - sambasalad.nl

Slideshow