Rocío Márquez

Workshop gevorderden | por peteneras

Flamenco Biënnale 2017

De jonge cantaora Rocío Márquez (Huelva, 1986) wordt geroemd om haar vertolking van het klassieke repertoire, maar ze wandelt met evenveel plezier en een fijne neus voor vernieuwing buiten de gebaande flamencopaden. Na een studie vocale techniek aan de universiteit van Huelva en Sevilla werd ze als jong talent veelvuldig gelauwerd met diverse prijzen, waaronder in 2008 de prestigieuze ‘Lámpara Minera’ in het Festival Cante de las Minas. In 2014 verscheen haar tweede soloalbum ‘El Niño’, een onorthodox én liefdevol eerbetoon aan zanger Pepe Marchena. Rocío experimenteert graag, zoekt al gravend in de traditie naar een hoogstpersoonlijke stijl. Met grote kennis en durf, melodie en radicaliteit versmelt zij het oude en het moderne tot vertolkingen met een enorme gelaagdheid. Bij jonge vernieuwers als Márquez is de traditionele cante in goede handen.

Het middenniveau gaat aan de slag met Márquez’ specialiteit Fandangos de Huelva, waarbij zij anekdotes en ervaringen zal delen uit de provincie waar zij werd geboren en haar zangcarrière begon. Samen met de gevorderde zangers gaat zij dieper in op de Peteneras, waarin ruimte is voor ieders unieke stemgeluid en interpretatie.

Middenniveau | por fandangos de Huelva
Data & tijden: 23 & 24 jan | 18:00 – 20:00 uur
Totaal aantal lesuren: 4
Prijs: € 90,-
Locatie: Amsterdam (Lloyd Hotel)

Gevorderden | por peteneras
Data & tijden: 23 & 24 jan | 20:15 – 22:15 uur
Totaal aantal lesuren: 4
Prijs: € 90,-
Locatie: Amsterdam (Lloyd Hotel)

Inschrijven: Stuur een e-mail naar Annemarie van Drecht, workshops@flamencobiennale.nl, o.v.v. de workshop, het niveau en de deelnemer. Deelname is pas definitief nadat de betaling is ontvangen. Wanneer je meedoet aan twee of meer workshops, ontvang je 5% korting op de totaalprijs (behalve op de palmasworkshop). Het betaalde lesgeld kan bij annulering door de deelnemer helaas niet worden terugbetaald.

Slideshow