Rafael Riqueni

Workshop middenniveau (geannuleerd)

Flamenco Biënnale 2017

Rafael Riqueni kan door persoonlijke omstandigheden helaas niet naar ons festival komen. Het programma in RASA en Grounds en de workshops komen te vervallen. Voor het concert in het Bimhuis in Amsterdam op 25 januari, hebben we een fantastische vervanging gevonden: Alfredo Lagos & Guests, waaronder ritmeduivel Diego Carrasco!

Meestergitarist Rafael Riqueni (Sevilla, 1962) stond op zijn twaalfde al als solist op de veeleisende podia van Triana, Sevilla. Zijn albums, onder andere Mi Tiempo en Juego de Niños, gelden als onmisbare toevoegingen aan het hedendaagse flamencorepertoire. Na een veelbewogen tijd die hem verre van de podia hield, is hij terug. En hoe! Zijn gitaarspel is indrukwekkender dan ooit. Riqueni laat niemand onbewogen: zijn akkoorden en melodieën vormen een verlengstuk van zijn gitaar en zijn ziel. Twintig jaar na zijn album Alcázar de Cristal is er nu de nieuwste toevoeging aan zijn discografie: Parque de María Luisa. Deze komt hij presenteren op de zesde editie van het festival.

In deze bijzondere workshop krijgen ervaren gitaristen de unieke kans om Riqueni’s techniek en compositietalent van dichtbij mee te maken. Aan de hand van zijn oeuvre gaan zij aan de slag met harmonie en compositie.

Gevorderd (>7 jr ervaring)
Data & tijden: 28 & 29 jan | 10:30 – 12:30 uur
Totaal aantal lesuren: 4
Prijs: € 90
Locatie: Amsterdam (Lloyd Hotel)

Midden (>5 jr ervaring)
Data & tijden: 28 & 29 jan | 13:00 – 15:00 uur
Totaal aantal lesuren: 4
Prijs: € 90
Locatie: Amsterdam (Lloyd Hotel)

Inschrijven: Stuur een e-mail naar Annemarie van Drecht, workshops@flamencobiennale.nl, o.v.v. de workshop, het niveau en de deelnemer. Deelname is pas definitief nadat de betaling is ontvangen. Wanneer je meedoet aan twee of meer workshops, ontvang je 5% korting op de totaalprijs (behalve op de palmasworkshop). Het betaalde lesgeld kan bij annulering door de deelnemer helaas niet worden terugbetaald. 

Slideshow