Trazos Flamencos

Patricio Hidalgo Morán

Flamenco Biënnale 2015

Patricio Hidalgo Morán (Ibiza, 1979) is ‘live action schilder´ en een fenomeen in de flamencowereld. Hij deelt regelmatig het podium met flamencoartiesten en gooit dan met rake streken zwarte inkt op wit doek waarmee hij flamencozangers, -dansers en -gitaristen afbeeldt of poëtische beelden creëert, geleid door het ritme van de flamenco en de emotie van de cante jondo. Vorige maand was hij te zien in de nieuwe voorstelling DESEO met danseres Rosario Toledo en hij exposeerde reeds op de Bienal de Flamenco de Sevilla en op flamencofestivals in Berlijn en Dublin.

"Pintar es un grito, es amar, es vivir, es el deseo de querer atrapar lo que siento, esa vida que transcurre, que se escapa…"

Tijdens de Flamenco Biënnale Nederland wordt het werk van Patricio Hidalgo Morán geëxposeerd in het Bimhuis van 23 januari tot 2 februari.
Ook zal hij live schilderen in de voorstelling La Fábrica op 24 januari, 29 januari en 1 februari, in samenwerking met Expeditie Flamenco, Primos del Norte en Carlos Ema.

Patrcio over de expositie Trazos Flamencos:
"Dit werk is het resultaat van mijn bewondering voor de flamenco. Ik begin niet met een van tevoren bedacht plan; het is een avontuur om uit krassen en vlekken de sensatie en de emotie te laten voortkomen die flamencoartiesten in actie uitstralen."

zie ook: www.patriciopinceles.com

Video's

Slideshow