Leonor Leal, Alfredo Lagos, Antonio Moreno

NOCTURNO

Flamenco Biënnale 2019

NOCTURNO

Leonor Leal, Alfredo Lagos, Antonio Moreno

Choreografe en danseres Leonor Leal beweegt zich graag buiten de flamenco.  Ze heeft naam gemaakt als een veelzijdige en nieuwsgierige flamencodansmaker die graag haar grenzen verlegt. In NOCTURNO gaat ze op zoek naar een nieuwe choreografische taal en klankruimte. Ze laat zich op deze reis vergezellen door twee uitzonderlijke musici: percussionist Antonio Moreno en gitarist Alfredo Lagos, beiden vaste spelers bij famencoster Israel Galván.

Lichaam, ritme, gitaar
In NOCTURNO stelt Leal haar lichaam centraal, als klanklichaam, en ‘alles in onze nabijheid wat ons aan onze eigen hartslag, ritme herinnert’. Lichaam, ritme, gitaar spannen samen in een verrassende klankwereld vol ritmiek. Dat levert een fascinerende danservaring op waarin flamenco wordt beleefd via een hedendaagse bewegingstaal en ritmiek, waarbij de meest alledaagse voorwerpen het geluidspalet verrijken.

Met NOCTURNO, gemaakt ism Maria Múñoz, een belangrijke naam in de  hedendaagse dans in Spanje, presenteert Leonor Leal zich voor het eerst met een solostuk in Nederland en zet hiermee een bijzondere stap in haar ontwikkeling.

Klanken
“Voor ik in slaap val, sluit ik mijn ogen en zie mezelf dansen. Ik stel me de bewegingen voor die de ruimte bezingen die ik vul. Ik herinner ze via de klanken, en met mijn lichaam tatoeëer ik hun sporen in de lucht. Het ritme leidt me naar een droom in een nacht vol leven, rituelen, verlangens waaruit ik als nieuw geboren word.” Leonor Leal

➢ Inleiding: Susanne Zellinger ‘Nocturno, A Piece with a View (voertaal Engels)
➢ Na afloop: Meet the Artist olv Susanne Zellinger (voertaal Engels)

Video's

Credits

choreografie en dans: Leonor Leal
gitaar: Alfredo Lagos
slagwerk: Antonio Moreno
artistiek adviseur: María Muñoz (Mal Pelo)
Soundscape en creation consultant: Jean Geoffroy
artistieke ondersteuning: Natalia Jiménez
beeld: Raúl Guridi
geluidsontwerp: Manu Meñaca
lichtontwerp: Carmen Mori
Kostuums: Carme Puig de Vall i Plantés & Viki Vassiliou (Lavique)

Slideshow