El Periquín feat. Martin Fondse

Michael Jackson tribute

Flamenco Biënnale 2019

Niet alleen door pop-, jazz- en elektronica-artiesten wordt Michael Jackson als grote inspiratiebron gezien, ook in de flamenco wordt the king of pop – dankzij zijn diepgevoelde muziek en verbazingwekkende swing en ritmiek – beschouwd als een voorbeeld. De Nederlandse flamencogitarist Peter Kalb, die zich eerder al begaf op het pad van de klassieke muziek, waagt zich nu aan de erfenis van ‘MJ’. ‘Net als Paco de Lucía, Pat Metheny of Bach is Michael Jackson een van de groten’, aldus Kalb.

In een intiem eerbetoon speelt ‘El Periquín’, zoals hij in Spanje wordt genoemd, nummers als Liberian girl, Leave me alone en Smooth criminal, afgewisseld door nummers van zijn nieuwe CD Para Siempre waarop hij zich laat horen als een van Nederlands meest creatieve flamencogitaristen. Hij brengt toetsenist en Boy Edgar prijswinnaar Martin Fondse mee als special guest.

‘Michael Jackson krijgt hier een koninklijke behandeling. Kalb heeft met veel liefde en respect echte Michael Jackson-nummers omgetoverd tot intieme, betoverende flamenco-juweeltjes.’ Moorsmagazine.com

Video's

Credits

Peter Kalb, gitaar
El Zuri, bas/zang
Martin Fondse, toetsen
Nausad Kiamoeddin, percussie
Augustín Carrillo, fluit
Manolo torres, percussie

Slideshow