Openbare Masterclass Farruquito

Openbare masterclass flamencodans

Flamenco Biënnale 2015

Data: 29 jan 17.30u-19.00u

Prijs toeschouwers: € 10
Locatie: RASA (Utrecht)


Juan Manuel Fernández Montoya- Farruquito werd in 1982 geboren in een zigeunerfamilie waar de dans, zoals hij het zelf zegt ‘het dagelijks brood’ was. In de wieg gelegd om een groot danser te worden werd hij door zijn vader flamencozanger ‘El Moreno’, zijn moeder, danseres ‘La Farruca’, maar vooral door zijn grootvader Farruco in de geheimen van de familietraditie ingewijd. ‘Probeer te vliegen, maar beweeg niet’, leerde de patriarch van de dynastie de kleine Farruquito. Met zijn opa debuteerde hij op z’n vijfde op Broadway in de show ‘Flamenco Puro’ en betoverde hij de wereld in de beroemde film ‘Flamenco’ van Carlos Saura. Sindsdien brengt hij met veel succes het familie-erfgoed over de wereld. Farruquito staat voor een flamenco dichtbij de wortels, waar met een eenvoud aan bewegingen het maximale wordt uitgedrukt met een enorme virtuositeit en kracht. Flamenco als ritueel, een religie. Zonder opsmuk of dramaturgie. Waar Farruquito danst, raakt de zaal elektrisch geladen. Hij laat niemand onberoerd.


In deze masterclasses krijgen twee professionele dansers (Romina Toroz en Antje Herber 'Ana Azules') de kans om ieder 45 minuten privéles te volgen van de maestro. Het aanwezige publiek krijgt een uniek kijkje in de flamencokeuken en de kans om Farruquito eens in een andere setting mee te maken.

 Tijdens de Flamenco Biënnale Nederland V is hij samen met zanger El Pele te zien in Peleando y Punto (28 januari bij Carré, Amsterdam).Adres masterclass locatie:

RASA, Pauwstraat 13a, Utrecht, www.rasa.nl

Video's

Slideshow