Werk in uitvoering

La Fábrica

Flamenco Biënnale 2015

'La Fábrica' is een nieuw flamencocollectief van Nederlandse bodem dat met veel swing nieuwe flamenco-uitdagingen zoekt. Voor deze show, die ze speciaal maakten in opdracht van de Flamenco Biënnale, nodigden ze de Spaanse twee Spaanse gasten uit: pianist Carlos Ema uit en kunstenaar Patricio Hidalgo. Deze ‘flamenco action painter’ is momenteel in flamencokringen in Spanje zeer geliefd vanwege zijn interventies. Zo legt hij ook tijdens deze voorstellingen live zijn impressies vast op doek en scherm. Een spetterende dialoog van dans, gitaar, zang, piano, penselen en inkt!

Patricio Hidalgo Morán (Ibiza, 1979) is een ‘flamenco action painter‘. Hij deelt in Spanje regelmatig het podium met de beste flamencoartiesten en gooit dan met rake streken zwarte inkt op wit doek waarmee hij flamencozangers, -dansers en -gitaristen afbeeldt of poëtische beelden creëert, geleid door het ritme van de flamenco en de emotie van de cante jondo. De penselen van Hidalgo gaan tijdens zijn interventies een expressieve dialoog aan met dans, zang, gitaar.
Zijn werk, flamencogetuigenissen in zwart en wit, wordt tijdens de V Flamenco Biënnale Nederland geëxposeerd in het Bimhuis van 22 januari tot 2 februari.

Het Optreden van La Fábrica maakt dele uit van een avondvullend programma in TivoliVredenburg met oa La Línea del Sur van Renaud García-Fons en Ultra High Flamenco feat. Oene van Geel, Maarten Ornstein enTony Roe

 

 

Credits

Carmen Buitenhuis, Annemarie van Drecht – dans
Erminia Fernández Córdoba – zang
Arturo Ramón – gitaar
Udo Demandt – percussie
Carlos Ema- piano
Patricio Hidalgo Morán – penselen

Slideshow