Flamenco pop-ups

Flamenco Biënnale 2017

De Flamenco Biënnale laat zich deze editie op talloze openbare locaties zien: overdekte passages, trein- en metrostations en theaterfoyers worden in korte tijd omgetoverd tot onverwachte flamencopodia. Korte, krachtige guerrilla performances in bijzondere bezettingen. Dansers, pianisten, percussionisten, cellisten en zangers creëren in samenspel met het langslopende publiek, de akoestiek en sfeer van die specifieke plek verrassende flamencomomenten. Welke acts u onder andere kan verwachten:

TRY ME!
Interactieve Flamencoinstallatie

De pop-ups worden mogelijk gemaakt door de draagbare flamencovloertjes speciaal voor de Flamenco Biënnale ontworpen door de Hongaarse art director Zsuzsa Megyesi. Bezoek ook haar interactieve installatie TRY ME! tijdens onze voorstellingen in Muziekgebouw aan ’t IJ en waag zelf een danspasje op een van de vloertjes! 

Entreehal Muziekgebouw aan 't IJ, Amsterdam

Soleá por marimba
Tatiana Koleva & Harriët IJssel de Schepper ‘Kika’

De hedendaagse componist Florian Magnus Maier heeft een fascinatie voor flamenco. De soleá (de moeder van de cante jondo) die hij voor marimba schreef, en speciaal voor de Bulgaarse slagwerker Tatiana
Koleva, verleidt de Nederlandse Kika tot het verkennen van haar grenzen. Voor het eerst zet ze in Muziekgebouw aan ’t IJ flamencostappen op de percussieve geluiden van de marimba!

29 jan | 15u45 -19u50 | Muziekgebouw aan 't IJ, Amsterdam

Credits

Tatiana Koleva, Harriet Ijssel de Schepper, Jessica Achten, Mathilde Brugman, Javier Romero, Carmen Buitenhuis, Mario Garcia, Jur Vermijs e.v.a.

Slideshow