Trio Arbós & Rafael De Utrera

Flamenco Envisioned

Het Instituto Cervantes en het Nationale Centrum voor Promotie van Muziek in Spanje presenteren in Amsterdam Het Europa Project III.

Flamenco Envisioned is een verrassende dialoog tussen traditionele flamenco en klassieke muziek van deze tijd. Het Spaanse kamermuziekensemble Trio Arbós nodigde flamencozanger Rafael de Utrera en vijf hedendaagse componisten uit om een nieuwe flamenco klankwereld te maken. Traditionele palos (flamencostijlen), zoals fandangos, malagueñas, soleá, tientos, tangos en bulerías klinken via de bezielde, rauwe stem van De Utrera in spannende eigentijdse composities voor viool, cello en piano. Met werk van Mauricio Sotelo, Elena Mendoza, Jesús Torres, Thierry Pécou, Bernhard Gander. Kom nieuwe flamenco sounds ontdekken in het Muziekgebouw aan het IJ

Zwart wit foto Trio Arbós: Michal Novak
Zwart wit foto Rafael de Utrera: Alonso Espartero
Kleurenfoto's: Juan Vicente Chuliá.

Flamenco Envisioned werd gerealiseerd met steun van de Ernst von Siemens Musikstiftung.

    

 

Video's

Credits

TRIO ARBÓS
Juan Carlos Garvayo: piano, percussie
Cecilia Bercovich: viool
José Miguel Gómez: cello, percussie
Rafael de Utrera: flamenco zang

Tickets bestellen

03 feb 14:00 / Muziekgebouw t IJ, Amsterdam kopen

Het Trio Arbós geldt als een van de meest prestigieuze kamermuziek-ensembles van Spanje en Europa. Het werd opgericht in 1996 en draagt de naam van de beroemde Spaanse dirigent, violist en componist Enrique Fernández Arbós (1863-1939). Het Trio won de Spaanse Nationale Muziekprijs 2013 en maakt naam in Spanje door haar avontuurlijke koers in het klassieke veld.

Slideshow