DANZA 220V (Nederlandse première)

ESTÉVEZ / PAÑOS / RUZ, ARTOMATICO & SANDRA CARRASCO

Flamenco Biënnale 2015

Een vermenging van dansvormen en elektronische experimenten. 

Spaanse klassieke dans, flamenco en hedendaagse dans komen verrassend samen op het toneel in de improvisaties en choreografieën van Rafael Estévez, Valeriano Paños en Antonio Ruz. Drie opmerkelijke flamencomakers die voor het eerst in Nederland hun werk komen presenteren. De jonge rijzende ster Sandra Carrasco zorgt in samenzang met de elektronische experimenten met de eerste flamenco-opnames van Artomatico voor een uitzonderlijke soundscape. Een zinnenprikkelende en nieuwe flamenco-ervaring!

Bij aankoop van een kaartje voor deze voorstelling kun je op dezelfde avond voor maar € 5,- naar Flamenco Amazigh van FuZion om 22:00 u in de Kleine Zaal van de Rotterdamse Schouwburg. 

“De imposante Rafael Estevez en de spichtige Nani Panos vormen een verbazingwekkend duo. De een lijkt het hele gewicht te dragen van een lange traditie die zelfs in zijn vingertoppen vibreert. De ander lijkt simpelweg te vliegen. Omringd door danser-choreograaf Antonio Ruz (die een schitterende prestatie op de vloer levert), de zangeres Sandra Carrasco en de elektro-minimalistische muziek van de band Artomatico komen ze in het halfduister tot een grandioos spektakel!” Toutelaculture.com

Wegens omstandigheden kan Rafael Estevez deze voorstelling niet dansen, David Coria zal hem vervangen.

Tip: gratis toegankelijke openbare ritmeworkshop van Juan Paredes van 19.30-20.00 uur in de foyer van de Rotterdamse Schouwburg! 
“Déjate llevar por el compás”, laat je meevoeren op het flamencoritme! Dat is de boodschap van Juan Paredes. Hij verstaat de kunst de soms ingewikkelde danstechniek met het aangenaam speelse karakter van flamenco te verenigen. Paredes reist met groot succes over de wereld waar hij op straat en in openbare ruimtes via het aanstekelijke flamencoritme mensen aan het dansen (en lachen) krijgt.

 

Credits

Wereldpremière: Festival Paris Quartier d’Eté, Parijs, Frankrijk, juli 2012
Spaanse première: Festival Internacional Madrid en Danza, Corral de Comedias, Alcalá - Madrid, Spanje, november 2010

Rafael Estévez, Valeriano Paños & Antonio Ruz Artistieke leiding en choreografie 
Artomatico Muzikale leiding
Valeriano Paños, Antonio Ruz, David Coria Dans
Sandra Carrasco Zang
Artomatico Muziek
Daniela Presta Kostuums en props
Agnethe Tellefsen Techniek en lichtontwerp
Chipi Cacheda Geluid
Estévez/Paños Y Compañía Productie
Aurora Limburg Internationale distributie

Slideshow