avond van de nederflamenco

La Nina / La Fábrica

Flamenco Biënnale 2015

Hoogtepunt van het Nederflamenco-programma in het festival is de Avond van de NederFlamenco met de voorstellingen Improlab - Viajeras van La Nina en Werk in uitvoering van La Fábrica.

Viajeros / Reizigers - La Nina
Vier danseressen, een gitarist en een DJ verenigd in een spannend Flamenco Improlab. Een flamencovoorstelling die ter plekke ontstaat, opgebouwd uit improvisaties in dans en muziek. Zonder afspraken vooraf gaan de dansers alleen of samen, het gesprek aan met zichzelf, elkaar, de flamencogitaar van Arturo Ramón, de groovende loops van DJ Philippona, maar bovenal met het moment. “Zo ontstaat een  reis, in zichzelf, en met de ander, op de (flamenco)muziek en het publiek, voortkomend uit het moment. Het is een op weg gaan, en thuiskomen...en weer vertrekken...,” aldus Janine Keijzer ‘La Nina’, die het project speciaal voor het festival ontwikkelde.

Werk in uitvoering - La Fábrica
'La Fábrica' is een nieuw flamencocollectief van Nederlandse bodem dat met veel swing nieuwe flamenco-uitdagingen zoekt. Voor deze show, die ze speciaal maakten in opdracht van de Flamenco Biënnale, nodigden ze de Spaanse twee Spaanse gasten uit: pianist Carlos Ema uit en kunstenaar Patricio Hidalgo. Deze ‘flamenco action painter’ is momenteel in flamencokringen in Spanje zeer geliefd vanwege zijn interventies. Zo legt hij ook tijdens deze voorstellingen live zijn impressies vast op doek en scherm. Een spetterende dialoog van dans, gitaar, zang, piano, penselen en inkt! La Fábrica is een initiatief van Expeditie Flamenco in samenwerking met Los Primos del Norte en pianist Carlos Ema.

 

 

Credits

Viajeras
Janine Keijzer La Nina - concept
Janine Keijzer La Nina, Harriet IJssel de Schepper ‘Kika’, Veronica Medina, Conchita Boon - dans
Arturo Ramón - gitaar
Marijn Philiponna (DJ Phil) - soundscape en dj

Werk in uitvoering
carmen buitenhuis, Verónica Medina Cano – dans
erminia fernández córdoba – zang
arturo ramón – gitaar
udo demandt – percussie
carlos ema – piano
patricio hidalgo morán – penselen

Slideshow