Antonio Reyes & Diego del Morao

Flamenco Biënnale 2015

Tournee December 2015

woensdag 2 december 2015 | Korzo (Den Haag)
[Sint Nicolaas Concert Spaanse Ambassade Den Haag -  Besloten]
donderdag 3 december 2015 | Korzo (Den Haag) |  bestel tickets
vrijdag 4 december 2015 | RASA (Utrecht) | bestel tickets
zaterdag 5 december 2015 | Bimhuis (Amsterdam) | bestel tickets
zondag 6 december 2015 | Wmdc Grounds-Conservatoriumtheater (Rotterdam) | bestel tickets

Ze worden in Spanje gezien als het ‘gouden flamencokoppel’, de grote belofte voor de toekomst: zanger Antonio Reyes en gitarist Diego del Morao. Naar de release van het dit voorjaar live in Madrid opgenomen debuutalbum wordt reikhalzend uitgekeken. Camarón de la Isla & Paco de Lucía, Enrique Morente & Manolo Sanlúcar waren historische ‘flamenco dreamteams’ door hun diepe muzikale verbondenheid. In hun voetsporen zouden deze jonge vertolkers van de oude flamencokunst met hun prille artistieke huwelijk wel eens geschiedenis kunnen schrijven.

De Flamenco Biënnale presenteert met trots de internationale CD Release van Antonio Reyes y Diego del Morao: Live at the Círculo Flamenco de Madrid met vijf concerten in onze intermezzo flamenco reeks!

Antonio Reyes (Chiclana, 1975) is een zanger die net als gitarist Diego del Morao het klassieke repertoire van de grote meesters al geen ander beheerst, maar tegelijkertijd de cante (zang) met een eigen signatuur verrijkt. Zijn stem wordt geprezen om zijn melodieuze echo, zijn fluisterend lamento, en zijn heldere timbre. Daarnaast heeft hij de nodige ‘gruis’ op de stembanden om diep in de ziel te raken. Reyes zingt sinds ‘hij zich kan herinneren.’ Maar in 2014 werd hij in Spanje door publiek en pers opeens ‘ontdekt’. Het regende prijzen, waaronder de Giraldillo, de prijs van de Biënnale van Sevilla 2014 voor beste zanger.

Diego Del Morao (Jerez de la Frontera, 1979) is inmiddels een goede bekende in ons land. Hij is een van de meest gevraagde gitaristen van de huidige flamencoscene en bekend door zijn samenwerkingen met topartiesten als Diego el Cigala, José Mercé en Niña Pastori. Volgens Paco de Lucía die meespeelt op zijn debuut solo Cd Orate, is Del Morao het grootste talent van zijn generatie. Viva tú (Lange Leve Jij), schreef De Lucía op de gitaar van de zoon van de legendarische Moraíto Chico die met zijn oom Manual Morao de onmiskenbare sound van de traditionele Jerez flamencogitaar ontwikkelden. Diego del Morao brengt de locale zigeunerswing van zijn familie, deze soniquete naar de 21ste eeuw. In de woorden van de gitaarmeester Manolo Sanlúcar: ‘Hier is de voorhoede, en tegelijkertijd ons wezen : verleden, heden toekomst.’

www.diegodelmorao.com

 

                

 

Credits

Antonio Reyes zang

Diego del Morao gitaar

Juan Grande, Tate Nuñez palmas (klappers)

Juan Grande cajón

woensdag 2 december 2015 Korzo (Den Haag) [Sint Nicolaas Concert Spaanse Ambassade Den Haag -  Besloten]
donderdag 3 december 2015 Korzo (Den Haag)  bestel tickets
vrijdag 4 december 2015 RASA (Utrecht) bestel tickets
zaterdag 5 december 2015 Bimhuis (Amsterdam) bestel tickets
zondag 6 december 2015 Wmdc Grounds-Conservatoriumtheater (Rotterdam) bestel tickets

Slideshow