Deel 2: Al Toque | Pablo Martín Caminero Trio

Double Bill | The Art of the Jazz Flamenco Trio

VERFRISSENDE MIX VAN JAZZ, KLASSIEK EN FLAMENCO


25 november 2021 | 21:00 | Bimhuis | TICKET
28 november 2021 | 15:30 | LantarenVenster Rotterdam | TICKET

...

The Art of the Jazz Flamenco Trio
Flamenco en jazz vormen een gelukkig huwelijk. Dat lieten al verschillende nieuwe formaties  op ons festival horen, zoals het Alfonso Aroca Kwintet (FB 2017) en het Antonio Lizana kwintet (Intermezzo 2018). Het genre is in Spanje volop in ontwikkeling met jonge, frisse  bands en musici die energiek aan de weg timmeren. Met name in Madrid, waar flamenco- en jazzartiesten uit de hoofdstad, musici uit Andalusië, en Cubaanse musici elkaar de laatste 2 decennia flink hebben ‘kruis bestoven’. De Portoricaanse percussionist/trompettist Jerry González (1949 – 2018) speelde hierbij een belangrijke rol. Anno 2020 heeft zich uit deze vruchtbare meltingpot een eigen Spaanse jazzstijl uitgekristalliseerd: een markante, ritmische jazzvorm waar flamenco en Cubaanse (percussieve) invloeden nooit ver weg zijn en tot een swingend geheel zijn gesmeed.

Deel 2: Al Toque | Pablo Martín Caminero Trio
Pablo Martín Caminero, spraakmakend en veelzijdig contrabassist uit de jazzflamenco-scene van Madrid is een muzikale veelvraat. Hij stapt met veel plezier dwars door alle genres heen, van klassiek tot jazz, tot flamenco. In zijn nieuwste project Al Toque slaat hij stevige bruggen tussen jazz en flamenco. Het album - dat voor het eerst gepresenteerd wordt tijdens ons festival 2021- is een stevig jazz-saluut aan de flamencogitaar.

Caminero brengt met zijn trio eigen composities maar ook flamencogitaarklassiekers gearrangeerd voor piano, bas en drums. Een typische jazzbezetting dus, met een klassiek pianorandje. Al Toque belooft veel goeds, namelijk stukken van snarentovenaars als Sabicas, Manolo Sanlucar, Moraíto Chico, Vicente Amigo, Cañizares, Rafael Riqueni en natuurlijk Paco de Lucía. Een wereldpremière in het BIMHUIS tijden van corona.

Pablo Martín Caminero is dit jaar de artist-in-residence van de Flamenco Biënnale 2021. Tijdens PART 1 in januari is hij met zijn Caminero Trio via stream en voor een beperkt publiek te horen. Tijdens Part 2 van de Biënnale in november 2021 zal hij in meerdere formaties live zijn muziek laten horen.

Pablo Martín Caminero Artist Talk...
Ga verder naar Deel 1 van de Double Bill: The Art of Flamenco Trio  >

Credits

Pablo Martin Caminero - Contrabas
Moisés Sánchez - Piano
Paquito González - Percussie

Tickets bestellen

25 november  21:00  / Bimhuis kopen
28 november  15:30  / LantarenVenster kopen

'Jazz, flamenco and Cuban flair: The musical interaction between the three musicians takes place at the highest level, and musically speaking, they open the doors and let the sunshine in.' - Flamencoagenda.nl

Slideshow