Tony Roe & José Quevedo

2019 | DeDos

Festivalcreation 2019

Tony Roe & José Quevedo

DeDos: Flamencoverkenningstocht met jazzimpro’s

De Nederlandse pianist Tony Roe, bandleider van hippe jazzdeugnieten Tin Men and The Telephone is in de ban van flamenco. En hij heeft zijn soulmate gevonden, ‘El Bola’ oftewel de Spaanse flamencogitarist José Quevedo, niet alleen een gevierd gitarist, maar ook succesvol flamencoproducer van artiesten als Miguel Poveda en Marina Heredia. Beide musici ontmoetten elkaar tijdens de Flamenco Biënnale 2015 en dat smaakte naar meer. In DeDos - een Spaanse woordspeling van ‘duo’ en ‘vingers’ - spelen Tony Roe en José Quevedo de gevestigde flamenco-codes aan virtuoos en vingervlug aan flarden en bouwen ze met evenveel plezier weer op. Een flamencoverkenningstocht waarin de swingende ritmes uit het Zuid-Spaanse Jerez de la Frontera en jazzimpro’s frank en vrij om elkaar heen cirkelen en een wereldse vlucht nemen.

DeDos, een Spaanse woordspeling voor een vingervlug duo, vier handen, twee muziekculturen. De Flamenco Biënnale verbindt. Happy to connect!

'DeDos' is onderdeel van onze serie Festivalcreaties 'This is not flamenco'. DeDos is op 2 februari te zien in het Muziekgebouw aan 't IJ als een energieke 'triple bill', samen met onze Festivalcreaties van 2019: 'Luminescencia' van het AmirElsaffar Ensemble en '¡Kick- Pluck - Planta - Tacón - Tap- Clap- Clack!' van Eduardo Guerrero en Slagwerk Den Haag. Op 3 februari zie je deze voorstelling als een double bill samen met Luminescencia in TivoliVredenburg.