co-productie Flamenco Biënnale en Cello Biënnale

2017 | Fantasía para Violonchelo y Flamenco

Wat gebeurt er als je een groot flamencotalent en een groot cellotalent bij elkaar brengt, daar een Spaanse multi-instrumentalist én een fantastische speler van het Turkse strijkinstrument de kemençe aan toevoegt? Samen met de Cello Biënnale Amsterdam organiseert de Flamenco Biënnale Nederland dit bijzondere concert met topmusici uit Spanje, Iran, Turkije en Nederland voor een muzikale ontmoeting met prachtige vergezichten.

Snaren uit alle windstreken verenigen zich rondom de stem van Rocío Márquez, ‘Artist in Residence’ van dit festival, en de grote belofte van de flamenco van dit moment. De zangeres uit Huelva wandelt met een fijne neus voor vernieuwing buiten de gebaande flamencopaden. De Nederlandse celliste Ella van Poucke en de Iraans-Oostenrijkse Kian Soltani zijn minstens zulke grote rising stars, even veelzijdig, virtuoos en nieuwsgierig. Danseres Leonor Leal improviseert er prachtige danstableautjes bij vol spannende ritmiek en onverwachte accenten. De soul van de cello en de flamenco treffen elkaar in een werelds ensemble waar oost en west samenvloeien.

Maya Fridman en Leonor waren tijdens de Flamenco Biënnale te gast bij VPRO's Vrije Geluiden op 22 januari. Bekijk de uitzending hier.

 

In de media

'Ook wie geen muziekexpert is hoort de uitstekende kwaliteit van deze muzikale ontmoeting tussen zang, cello en percussie.' De Volkskrant ****
Lees de recensie hier