Niño de Elche is niet zomaar een flamencozanger, maar een performer die traditionele grenzen verlegt met poëzie, elektronica en duistere invloeden uit de post-punk.

1 maart 2018 Bimhuis, Amsterdam | bestel tickets
2 maart 2018, De Doelen, Rotterdam | bestel tickets
3 maart 2018 Korzo, Den Haag | bestel tickets

Singer songwriter, stemkunstenaar en improvisator Niño de Elche neemt in flamencoland geen blad voor de mond en schopt graag tegen heilige huisjes aan met zijn provocatieve performances en zijn geëngageerde teksten. Hij neemt een voorbeeld aan vocale hemelbestormers met een duister randje, onder wie Diamanda Galas, Scott Walker en Blixa Bargeld.

Niño de Elche werkt regelmatig samen met andere flamenco-rebellen, zoals danser Israël Galván. In het tweede Flamenco Biënnale Intermezzo van dit seizoen presenteert de zanger met zijn trio (gitaar, piano, synthesizer) zijn nieuwe album ‘Antología del Flamenco heterodoxo’, vers van de pers, waarop hij zijn onorthodoxe blik werpt op flamencotraditie.

Na het succes van zijn vorige album, Voces del Extremo (2015), dat door de Spaanse krant El País en Radio 3 tot Album van het Jaar werd uitgeroepen, lanceert Niño de Elche een opzienbarende flamencobloemlezing met een stevige politieke lading in een dubbel CD en als triple LP. Het album werd geproduceerd door de beroemde Spaanse producer Raúl Fernández (Refree) onder artistieke leiding van Pedro G. Romero met artiesten als Israel Galván, Junco, Pájaro, Diego de Morón en vele anderen.

Line up
Niño de Elche: vocals
Raúl Cantizano Núñez: guitar
Ylia: synthesiser, keyboard

Foto's: Ricardo Cases