Antonio Reyes & Diego del Morao

Workshop

De interactie tussen flamencozang en -gitaar, por soleá
La interacción entre cante y guitarra, por soleá


Combiworkshop voor gevorderde leerlingen flamencozang en -gitaar door Antonio Reyes & Diego del Morao

Zaterdag 5 december 2015 | 11.30 – 14.45 uur
(totaal 3 uur les: 11.30 – 13.00 zang & gitaar apart, 13.15 – 14.45 zang & gitaar samen)
Niveau: Midden tot (ver)gevorderd (vanaf 5 jaar ervaring)
Locatie: Lloyd Hotel (Oostelijke Handelskade 134, Amsterdam)
Prijs: € 65,- 
Inschrijven: e-mail o.v.v. ‘zang’ of ‘gitaar' naar Annemarie van Drecht, workshop@flamencobiennale.nl.
Deelname is pas definitief na betaling. Het betaalde lesgeld kan bij annulering door de deelnemer niet worden terugbetaald.

Ze worden in Spanje gezien als het ‘gouden flamencokoppel’, de grote belofte voor de toekomst: zanger Antonio Reyes en gitarist Diego del Morao. De Flamenco Biënnale presenteert de internationale CD release van ‘Antonio Reyes y Diego del Morao: Live at the Círculo Flamenco de Madrid’ met vijf concerten in de eerste Intermezzo Flamenco reeks van dit seizoen!

Deze gecombineerde workshop biedt deelnemers een unieke mogelijkheid om de fijne kneepjes in de samenwerking tussen zanger en gitarist onder de knie te krijgen. Onder leiding van deze maestros duiken zij in het diepe, op zoek naar de zo essentiële interactie tussen zanger en gitarist. Hoe spelen zij op elkaar in en hoe creëren zij de karakteristieke meeslepende dynamiek van de moeder van alle stijlen, de soleá?

Antonio Reyes (Chiclana, 1975) is een zanger die net als Del Morao het klassieke repertoire van de grote meesters als geen ander beheerst, maar tegelijkertijd de cante (zang) met een eigen signatuur verrijkt. Zijn stem wordt geprezen om zijn melodieuze echo, zijn fluisterend lamento en zijn heldere timbre. Daarnaast heeft hij de nodige ‘gruis’ op de stembanden om diep in de ziel te raken. Reyes zingt sinds ‘hij zich kan herinneren.’ Maar in 2014 werd hij in Spanje door publiek en pers opeens ‘ontdekt’. Het regende prijzen, waaronder de Giraldillo, de prijs van de Biënnale van Sevilla 2014 voor beste zanger.

Diego Del Morao (Jerez de la Frontera, 1979) is inmiddels een goede bekende in ons land. Hij is een van de meest gevraagde gitaristen van de huidige flamencoscene en bekend door zijn samenwerkingen met topartiesten als Diego el Cigala, José Mercé en Niña Pastori. Volgens Paco de Lucía, die meespeelde op zijn debuut-cd ‘Orate’, is Del Morao het grootste talent van zijn generatie. Diego del Morao brengt de locale zigeunerswing van zijn familie, deze soniquete naar de 21ste eeuw. In de woorden van de gitaarmeester Manolo Sanlúcar: ‘Hier is de voorhoede en tegelijkertijd ons wezen: verleden, heden en toekomst.’

Subsidiënten & Sponsors & Partners