José Mercé

17 mei 2013 | Muziekgebouw Eindhoven

Wanneer José Mercé zingt, klinkt de oude zigeuner flamencotraditie in al haar grootsheid. Edel en zwaar als een goede wijn. Als erfgenaam en neef van de legendarische zanger Manuel Soto Sordera
houdt hij de familienaam al ruim 40 jaar in ere. José Mercé beroert de zielen in de grote concertzalen over de wereld. Maar evenzo in de sportpaleizen waar hij als een heuse flamenco rockstar eind jaren ’90 in Spanje een nieuw jong publiek massaal op de been bracht voor flamenco. Met zijn pop- en latinsound liet Mercé een frisse wind door flamencoland waaien. Zijn albums bereikten ongekende recordsales; het nummer ‘Aire’ stond maandenlang nr. 1 in de Spaanse hitlijsten.
José Mercé laat als geen ander horen dat een modern geluid de oude traditie niet in de weg zit. Voor sommige puristen ging hij daarin te ver. Maar met de rust van hij die zijn kunst verstaat, antwoordde de zanger: ‘Puur is alles wat je voelt, alles wat je hart je vertelt wanneer je zingt.’ Wanneer Mercé al zijn flamencokaarten op de tafel legt, past een eerbiedig luisteren.

De wereldberoemde cantaor is nu na ruim twintig jaar afwezigheid weer terug in Nederland! In een exclusief concert in het Muziekgebouw Eindhoven komt hij zijn nieuwe album ‘Mi único Llave’ presenteren dat werd geproduceerd door de beroemde Spaanse producer Javier Limón.
Aan Mercé’s zijde: het grootste talent onder de nieuwe lichting gitaristen: Diego del Morao, die de fakkel overneemt van zijn vader Moraíto Chico (1954-2011) die met José Mercé jarenlang een onverbrekelijk verbond vormde.

Subsidiënten & Sponsors & Partners