Ana Morales: expressie in flamencodans

Workshop


Guajiras con abanico/met waaier
Niveau: midden (vanaf 4 jaar ervaring)
Data: maandag 18, dinsdag 19 en donderdag 21 april 2016
Tijd: 18.45 – 20.15
Locatie: Dansmakers Amsterdam, studio Cube (zie http://www.dansmakers.nl/route)
Prijs: € 110,- 
NB: deelnemers wordt verzocht zelf een waaier mee te nemen.


Zapateado/bulerías 
Niveau: gevorderd (vanaf 7 jaar ervaring)
Data: maandag 18, dinsdag 19 en donderdag 21 april 2016
Tijd: 20.30 – 22.00
Locatie: Dansmakers Amsterdam, studio Cube (zie http://www.dansmakers.nl/route)
Prijs: € 110,- 


INSCHRIJVEN
Stuur een e-mail o.v.v. de workshop naar Annemarie van Drecht, workshop@flamencobiennale.nl. Deelname is pas definitief na betaling. Het betaalde lesgeld kan bij annulering door de deelnemer niet worden terugbetaald. De workshop gaat door bij een minimum van 6 deelnemers per niveau.


Over Ana Morales
Op het podium wordt Ana Morales (Barcelona, 1982) geroemd om haar sterke expressie, sensualiteit en haar lef bij het ontwikkelen van vernieuwende projecten. Momenteel verdeelt zij haar tijd tussen haar eigen voorstellingen en haar rol als solist in het Ballet Flamenco de Andalucía. Als lerares is zij erg geliefd binnen en buiten Spanje. De flamencokritiek in Spanje kenmerkt haar als dé grote belofte. Tijdens dit Intermezzo Flamenco tourt zij door Nederland en België met haar voorstelling ‘ReciclArte’.

In deze workshop geeft zij speciale aandacht aan iets wat vaak wordt vergeten: de expressie binnen de flamencodans. Hoe breng je als danser je verhaal over op het publiek? Choreografie en techniek zijn natuurlijk belangrijke instrumenten, maar om het publiek te raken is meer nodig. Binnen de stijlen guajiras (voor het middenniveau) en zapateado/bulería (voor de gevorderden) biedt Ana Morales de deelnemers expressieve tools die zij in hun eigen dans kunnen toepassen en brengt zo haar leerlingen een stap verder op weg naar een overtuigende performance.

I.s.m. FlamencoAmsterdam.nl, Flamencoagenda.nl en Stichting Terremoto

 

Subsidiënten & Sponsors & Partners